27. joulukuuta 2015

Yrttiset kanakiekot


Sain viime jouluna lahjaksi ihanimmat piirakat kirjan, jossa on lukuisia herkullisia ohjeita niin suolaisiin kuin makeisiinkin piirakoihin. Kirjan ohjeista suosikikseni on noussut ehdottomasti tämä pienten kanakiekkojen ohje. Taikina on nopea valmistaa, näiden kanakiekkojen tekeminen on muutenkin helppoa. Ja se maku, se on aivan uskomattoman hyvä. Nämä on parhaita lämpimänä, mutta ei ne meillä ole kyllä koskaan kerenneet jäähtymään.


125 g rahkaa
125 g voita
2 rkl tomaattipyreettä
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

1 broilerin rintafile
1 pieni punainen paprika
10 cm:n pala purjoa
100 g yrttituorejuustoa
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl paprikajauhetta
100 g juustoraastetta

1 kananmuna voiteluun

Sekoita keskenään rahka, huoneenlämpöinen voi ja tomaattipyre. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi.

Valmista silläaikaa täyte. paloittele kana sekä paprika pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla. Mausta oreganolla ja paprikajauheella. Hienonna purjo, lisää pannulle ja jatka paistamista. Nosta pois liedeltä, lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. 

Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla 20x40cm:n levy. Levitä täyte taikinalle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kääri taikina rullalle ja paloittele n. 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Nostele kieko pellille leivinpaperin päälle, voitele munalla ja ripottele pinnalle vielä hieman juustoraastetta.

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kiekot ovat kauniin värisiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti