Cinnamon roll on amerikkalainen pulla, joka täytetään, kuten suomalainen serkkunsa korvapuusti, voilla, sokerilla sekä kanelilla. Mehevät pullat kruunataan reilulla kuorrutuksella. Cinnamon rollssien leipominen on tavallisia korvapuusteja vaivattomampaa, sillä taikinaa ei tarvitse vaivata lainkaan. Tein alkuperäisen ohjeen kuorrutuksen kaksinkertaisena, sillä halusin pullille reilusti kuorrutusta. Jos haluat maltillisemman määrän kuorrutusta tee puolikas annos. Ohjeesta tulee uunipellillinen.
Taikinaan
½ l maitoa
100 g voita
1 dl sokeria
50 g tuorehiivaa
10 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ rkl suolaa
Täytteeseen
n.160g pehmeää voita
fariinisokeria
kanelia
Kuorrutteeseen
50 g voita
noin 6 dl tomusokeria
2 tl vanilijasokeria
1 dl maitoa
reilu hyppysellinen suolaa
Kiehauta kattilassa maito, voi sekä sokeri. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ja liota joukkoon hiiva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi, ei tarvitse vaivata. Taikinan kuuluu olla löysää, joten älä lisää jauhoja. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä n. tunti.
Kumoa kohonnut taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Vaivaa joukkoon hiukan jauhoja. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen taikinapala ohueksi tasapaksuksi levyksi. Levitä taikinamatatolle puolet voista. Ripottele päälle reilusti fariinisokeria sekä kanelia. Kääri taikinamatto rullalle. Leikkaa rulla n. 1½ cm paloiksi. Tee sama toiselle taikinapalalle. Asettele pullat voidellulle pellille niin, että niiden väliin jää hiukan rakoa, Pullien kuuluu kohota yhteen. Kohota pullia vielä 20 minuuttia. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Valmista kuorrutus. Sulata voi ja sekoita joukkoon muut aineet. Kuorrutuksen kuuluu olla löysähköä, mutta ei lirua. Säätele kuorrutuksen paksuutta tomusokeria, tai maitoa lisäämällä. Kaada kuorrute vuokaan paistettujen ja jäähtyneiden pullien päälle. Levitä tarvittaessa niin, että jokaisessa pullassa on kuorrutetta.
Outo ohje ja kakku maistui oudolta
VastaaPoistaohje ei toimi älkää tehkö
VastaaPoistajumalauta mitä paskaa ÄLKÄÄ VITTU KOKEILKO!kuka tän reseptin teki?
VastaaPoistaen ymmärrä miksi tätä haukutte, itse ainakin onnistuin todella hyvin tällä ohjeella! ehkä vika onkin tekijässä?
VastaaPoista