16. toukokuuta 2016

Mansikka-kermakakku


Mansikka-kermakakku on täytekakuista perinteisin ja monien suosikki. Tälläkertaa laitoin kakun täytteeksi mansikkahilloa sekä ihanan pehmeää mansikkamoussea. Kakku on kruunattu reiluilla kermapursotuksilla sekä kokonaisilla mansikoilla. Käytin kakkuun pakastemansikoita, sillä kotimaisia tuoreita mansikoita saa vielä odottaa. Olen vannoutunut kermakakku ihminen, massakakuista saa todella näyttäviä, mutta maussa ne jäävät toiseksi. Makuasioita toki. Kakkupohjan ohje on täältä, moussen alkuperää en muista, sillä olen tallentanut ohjeen puhelimeeni joskus kauan kauan sitten. Ohje on 24 cm täytekakkuun.




Kakkupohja
5 kananmunaa

1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
(1 tl leivinjauhetta)

Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45-50 min. Valmis pohja tuntuu kimmoisalta koskettaessa, tikkuun ei tartu taikinaa. 

Mansikkamousse
2½ dl kermaa 
200 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
n. 300g mansikoita 
½ dl vaniljakreemijauhetta
tomusokeria

mansikkahilloa
maitoa
vaniljasokeria
hyytelösokeria+vettä

kermaa pursotuksiin (menekki riippuu pursotusmallista)

Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto sekä rahka. Hienonna mansikat ja valuta siivilässä kaikki mehu pois. Säästä mansikoista valutetuttu mehu kiilteeseen. Sekoita mansikkasose tuorejuusto-rahkaseokseen. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma, vaniljakreemijauhe sekä makusi mukaan sokeria. Sekoita tasaiseksi. 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja nosta pohjakerros vuoan pohjalle. Mausta maito vaniljasokerilla ja kostuta pohja. Levitä pohjalle ohut kerros hilloa. Jaa vuokaan puolet moussesta ja levitä tasaiseki. Nosta päälle toinen kerros ja kostuta. Kaada päälle loppu mousse ja tasoita. Nosta vuokaan kolmas kerros ja kostuta. (Itse teen kakun tähän vaiheeseen edellisenä päivänä ja annan kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli ennen kuorrutusta ja tarjoilua.)

Ota kakku pois vuoasta ja levitä pinnalle ohut kerros hilloa. Asettele päälle kohmeiset mansikat, jätä reunoihin hiukan tila pursotuksille.. (jos käytät tuoreita, kiillettä ei tarvitse laittaa) Keitä hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan, käytä kiilteen nesteenä täytteestä säästetty mehu. Levitä kiille huolelisesti mansikoiden päälle, varmista, ettei koloja jää.   

Vaahdota kerma ja mausta tomu- ja vaniljasokerilla. Levitä kakun reunoille ohut, "murukerros" kermaa. Siirrä kakku tässävaiheessa tarjouluvadille. Annostele kerma pursotin pussiin ja pursota kakun reunoille sekä kakun päälle, mansikoiden ympärille.

Pursotuksissa käytin koripunostyllaa sekä 10 mm tähtityllaa.








4 kommenttia:

  1. Tätä sinun kakkukuvaa taidetaan luvattomasti käyttää, https://www.facebook.com/groups/569311589869209/permalink/1034395126694184/?sale_post_id=1034395126694184 tuossa linkki sivustolle

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos vinkistäsi tyttökuitenkin. Täytyypä
    käydä kurkkaamassa tuo sivu.

    VastaaPoista
  3. Kuvani oli tosiaan ladattu sivulle ilman lupaa. Laiton asian eteempäin. Kiitos vielä sinulle, kun ilmoitit minulle tästä.

    VastaaPoista
  4. Eipä mitään,ikävää tuo tuollainen.

    VastaaPoista