27. elokuuta 2017

Kermainen kantarellipiirakka



Syksy on sienipiirakoiden parasta aikaa. Tämä kermainen kantarellipiirakka vie kielenkin mennessään. Ranskankerma tekee piirakasta ihanan täyteläisen makunautinnon. Piirakan makumaailma on muuten neutraali, jolloin sienet pääsevät oikeuksiinsa.
Samalla ohjeella voit leipoa yhden mehevät piirakan tai ihanan rapsakoita annospiirakoita, kuten kuvassa. Resepti tähän syksyn herkullisimpaan piirakkaan on täältä.




Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
50 g juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
500 g kantarelleja paloiteltuna
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl voita
3/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
100 g juustoraastetta
1 dl ruohosipulia hienonnettuna

Nypi voi, jauhot, leivinjauhe sekä suola murumaiseksi. Lisää juustoraaste ja vesi ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Voitele 28 cm vuoka huolellisesti. Kauli taikina jauhotetulla alustalla hiukan vuokaa suuremmaksi levyksi.
Nosta kaulimen avulla vuokaan ja painele tasaiseksi. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

Hauduta kantarelleja ja sipulia kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää voi sekä mausteet. Sekoita kulhossa ranskankerma, kananmunat, juustoraaste sekä ruohosipuli. Lisää jäähtynyt kantarelliseos. Lämmistä uuni 200 asteeseen. Pistele pohja haarukalla ja esipaista n.10 minuutia. Kaada täyte vuokaan ja jatka paistamista n. 25 minuuttia. Annospiirakoiden paistoaika on n. 15 minuutia, Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti