Olen
tykännyt porkkanaleivoksesta aina. Se on ihanan mehevää ja maistuvaa. Minusta
porkkanaleivos kuuluu kuorruttaa ehdottomasti tuorejuusto seoksella, olen
joskus maistanut sulatejuustolla kuorrutettua versiota, joka ei ollut makuuni.
Monissa resepteissä porkkana tulee raastettuna, tässä porkkana keitetään ja
soseutetaan , jolloin lopputulos on mehevämpi ja kauniin oranssi. Tämän
porkkanaleivoksen reseptin olen saanut koulusta.
400 g kananmunaa
680 g sokeria
450 g voita sulatettuna
520 g vehnäjauhoja
8 g suolaa
12 g leivinjauhetta
8 g soodaa
10 g kanelia
600 g porkkanasosetta
Kuorrute:
Jos olet kuorrutuksen ystävä niin suosittelen ehdottomasti tekemään sen kaksinkertaisena.
100 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g tomusokeria
10 g vaniljasokeria
mantelirouhetta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon voisula ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikina joukkoon. Lisää lopuksi porkkanasose ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina syvälle uunipellille ja paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
Valmista pohjan jäähtyessä kuorrutus. Sekoita voi ja tuorejuusto tasaiseksi. Sekoita joukkoon tomusokeri sekä vaniljasokeri.
Levitä kuorrutus täysin jäähtyneelle pohjalle. Ripottele lopuksi pinnalle mantelirouhetta.
OLi hyvää . Kokeilin ite tehä.T.:Netta Ratilainen
VastaaPoista