4. joulukuuta 2015

Pellillinen omena- kaurapiirakkaa



 Piimäpohjaan leivotut peltipiirakat on ihanan meheviä. Löysin tämän mahtavan piimäpiirakan ohjeen joku aika sitten kun piti käyttää purkillinen vanhentuvaa piimää. Silloin laitoin piirakan pinnalle kokonaisia pakestepuolukoita sekä kookosmurun Piimäpohja on todella monikäyttöinen, pinnalle voi laittaa omenalohkoja, marjojoja raparperia yms. Marjojen tai hedelmien päälle voi tehdä vielä erilaisia murukuorrutuksia. Myös pohjan voi maustaa esim kanelilla, kardemummalla tai pähkinärouheella. Reseptissä käytettävä  kkp, eli kahvikuppi on tilavuudeltaan 1,5dl.

Piimäpohja:

5kkp vehnäjauhoja
3 kkp sokeri
2 tl ruokasoodaa
4 kkp piimää
50 g voita sulatettuna

3-4 isoa omenaa
kanelia
fariinisokeria

Kauramuru kuorrutus:

 150 g voita sulatettuna
1 dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita
2 tl vaniljasokeria

Viipaloi omenat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada joukoon piimä ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi voi. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja tasoita pinta. Asettele omenaviipaleet vieriviereen taikin päälle. Ripottele omenoiden pinnalle kanelia sekä fariinisokeria.
Sekoita kauramurun ainekset keskenään ja ripottele piirakan pinnalle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti