19. lokakuuta 2018

Pätkis-mutakakku


Tässä kakussa yhdistyy kaksi vastustamattoman herkullista asiaa, mutakakku ja pätkis-suklaa. Pätkiksen tuoma minttuinen vivahde sopii tahmeaan kakkuun täydellisesti. Kokeile kakkuun rohkeasti myös muita suklaita, tai korvaa osa pätkis-suklaasta tummalla jolloin kakusta ei tule niin makea. Mutakakkujen suurena ystävänä blogista löytyy kaksi muutakin mutakakku reseptiä. Ilman suklaata valmistuvan mutakakun reseptin löydät täältä ja ihanan raikkaan sitruuna-valkosuklaamutakakun täältä. Tähän mutakakkuun reseptin löysin täältä, mutta vaihdoin tumman suklaan tilalle pätkis-suklaata.


200 g pätkis-suklaata (2 levyä)
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata suklaa ja voi kattilassa mieodolla lämmöllä. Nosta sivuun jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada jäähtynyt voi-suklaaseos ohuena nauha vaahdon joukkoon samalla varovasti sekoitellen. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja siivilöi taikinaan. Kääntele varovasti sekaisin.
Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisen uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Kakun paistoaika riippuu uunista ja siitä kuinka valuvasta sisuksesta pitää. Tarkkaile, ettei kakku pääse kypsymään keskelle saakka. Tarjoile kakku haaleana jolloin sisus on vielä ihanan valuva tai jääkaappikylmänä, jolloin sisus on herkullisen tahmainen mutta kiinteä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti