6. lokakuuta 2018

Kurpitsa-fetapiirakka


Syksy on kurpitsaleivonnaisten parasta aikaa. Tässä suolaisessa piirakassa kurpitsan lempeää makua täydentävät fetajuusto sekä pinaatti, joka tuo piirakkaan kivasti myös väriä. Piirakka on ihanan maukas ja maistuu taatusti myös muillekkin, kuin kurpitsan ystäville. Leivoin piirakan tätä reseptiä soveltaen.

Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
50 g juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
300 g oranssia "halloween" kurpitsaa
oliiviöljyä, suolaa ja rosmariinia
n. 1 dl vettä
150 g fetajuustoa
70 g tuoretta pinaattia
150 g ranskankermaa
suolaa, pippuria

Nypi voi, jauhot, leivinjauhe sekä suola murumaiseksi. Lisää juustoraaste ja vesi ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Voitele n. 24 cm vuoka huolellisesti ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia, kunnes pohjaan tulee aavistus väriä.

Kuori ja pilko kurpitsa pieniksi kuutioksi. Kypsennä kurpitsakuutioit öljyssä. Mausta suolalla ja rosmariinilla. Paista hetken aikaa ja lisää pannulle reilu 1 dl vettä. Anna hautua, kunnes kurpitsat ovat lähes kypsiä ja neste on haihtunut pannulta. Sekoita kulhossa loput täytteen ainekset ja lisää kurpitsakuutiot joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti