8. helmikuuta 2016

Laskiaispullat


Olen perinteisten laskiaispullien ystävä. Minun pullissani on aina mansikkahilloa ja reilusti kermaa. Otin vähän varaslähtöä laskiaiseen jo tammikuussa, kun leivoin laskiaistötteröitä. Tänään vuorossa olivat perinteiset laskiaispullat. Onnistuin vihdoin löytämään itselleni parhaan pullataikinan ohjeen. Pullista tuli todella pehmeitä ja ilmavia. 





1 annos pullataikinaa


2 1/2 dl kermaa 
vaniljasokeria 
tomusokeria
(vaniljakreemijauhetta) mansikkahilloa 



Leivo pullat ohjeen mukaisesti. Anna pullien jäähtyä täysin. Leikkaa pullat halki sahateräisellä veitsellä. Vaahdota kerma ja mausta se vanilja- ja tomusokerilla. Jämäköitin kermaa hiukan vaniljakreemijauheella. Pursota kerma renkaaksi pullan pohjalle. Täytä kermarenkaan sisälle jäänyt kolo mansikkahillolla. Aseta pullien kannet paikalleen. Siivilöi pinnalle tomusokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti