3. helmikuuta 2016

Brookies


Tilasin itselleni vähän aikaa sitten uusia leivontakirjoja. Yksi kirjoista on Anders Wikströmin Onnellinen leipuri. Kirjassa on todellapaljon huokuttelevia reseptejä, joita on pakko päästä testaamaan jossakin vaiheessa. Yksi kirjan resepteistä on brookies. Brookies on tahmaisen brownien ja rapsakan cookien herkullinen yhdistelmä. Tämä herkku on sen verran tuhtia, että pieni pala riittää. Voin sanoa, että jos tällä ei makean himo lähde, niin on syytä huolestua.


Cookietaikina
75 g voita
½ dl muscovardosokeria (käytin fariini- ja ruokosokeria)
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 dl suklaata rouhittuna
1½ tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja


Tee ensin cookietaikina. Vaahdota voi, muscovardo- ja tavansokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon rouhittu suklaa, kääntele sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Brownietaikina
75 g voita
100 g tummaa suklaata
1½ dl sokeria
1 kananmuna
½ tl suolaa
3 rkl kaakaojauhetta
¾ dl vehnäjauhoja

Valmista brownietaikina. Sulata voi kattilassa, lisää paloiteltu suklaa lämpimän voin joukkoon ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää muna ja sekoita kunnolla. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. 


Kaada brownietaikina voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan (n. 20x30cm). Minulla ei ollut sopivaa vuokaa niin paistoin brownien tavallisella syvällä pellillä. Taitoin leivinpaperin reunaksi, jolloin sain käytettyä vai osan pellistä. Murustele brownietaikinan päälle cookietaikina. Paista 180 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Ota uunista ja jäädytä. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti