16. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku 16: Päärynämarmeladit


Joulukalenterissa on vuorossa makeisia. Tällä kertaa luukusta paljastuu päärynämarmeladeja. Marmeladien makuaineena käytin Bonnen päärynäsosetta. Marmeladien makua voi varioida valmiiden soseiden lisäksi myös itse tehdyillä soseilla. 
Kotitekoisissa marmeladeissa käytetään useinmiten agar agaria hyydyttämiseen. Agar agar on melko arvokasta ja sitä saa vain apteekista. Tästä syystä halusin etsiä marmeladi ohjeen, jossa käytetään jotakin toista raaka-ainetta agar agarin tilalla. Etsiskelyn jälkeen löysin Kinuskikissan marmeladi ohjeen, jossa marmeladien rakenne saadaan aikaiseksi hillo-marmeladisokerilla. 


3 ½ dl Bonne päärynäsosetta
3 dl hillo-marmeladisokeria
½ dl sitruunamehua
vihreää väriainetta

erikoishienoa sokeria


Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä reilu 30 minuuttia keskilämmöllä. Seos saa porista reilusti koko keittämisen ajan. Sekoittele silloin tällöin, loppuvaiheessa hiukan useammin. Marmeladi seos on valmista, kun se meinaa tarttua kattilan pohjaan kiinni sekoittelusta huolimatta.  Voit testata marmeladin "kypsyyttä" myös vesitestillä. Pudota pieni nokare marmeladia kylmään vesilasiin. Kaada vesi pois. Jos saat noukittua marmeladi tipan ehjänä lasista on marmeladia keitetty riittävän kauan. Värjää marmeladi massa keittämisen loppuvaiheessa. Kaada marmeladi leivinpaperilla vuorattuun astiaan (n. 12 x 15 cm). Anna jähmettyä jääkaapissa.

Leikkaa jähmettynyt marmeladi terävällä veitsellä kuutioiksi. Kierittele kuutiot sokerissa. Marmeladi säilyy huoneenlämmössä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti