21. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku 21: Joulupähkinät


Tänään joulukalenterissa on pähkinä purtavaksi. Luukusta paljastuu makeita mausteisia joulupähkinöitä. Pähkinät valmistuvat helposti ja nopeasti. Ne eivät vaadi kylmäsäilytystä joten soveltuvat mainiosti joulumuistamiseksi kauniiseen sellofaanipussukkaan pakattuna. Itse tein herkuttelupähkinöitä kuorellisista manteleista sekä cashewpähkinöistä. Kuorellisista manteleista tulee rapeampi ja maukkaampi lopputulos, kuin kuorituista. Pähkinöiden ohjeen olen tulostanut joskus vuosia sitten netistä, joten ohjeen alkuperää en valitettavasti tiedä.


1 dl sokeria
1 tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl muskottipähkinää jauhettuna
1/2 tl suolaa
1 1/2 rkl vettä
1 kananmunan valkuainen
300 g pähkinöitä (manteli/cashewpähkinä)

Sekoita sokeri ja mausteet kulhossa. Lisää valkuainen ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää pähkinät ja kääntele huolellisesti, että pähkinät peittyvät kauttaaltaan mausteseokseen. Nostele pähkinät mausteseoksesta leivinpaperoidulle pellille. Paahda pähkinöitä 150 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Sekoittele pähkinöitä muutaman kerran paahtamisen aikana. Voit halutessasi lisätä mausteseosta kesken paahtamisen, jolloin pähkinöihin tulee enemmän rapeaa pintaa. Sekoittele lisäyksen jälkeen huolellisesti. Anna pähkinöiden jäähtyä rauhassa ennen pakkaamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti