25. huhtikuuta 2017

Rahkamunkit


Meinaako vapun munkit jäädä leipomatta sen vuoksi, että niiden leipominen on työlästä ja vie niin paljon aikaa? Rahkamunkit ovat kiireisen ihmisen pelastus, sillä ne valmistuvat uskomattoman vaivattomasti ja nopeasti. Maussa ne eivät kuitenkaan jää perinteisten munkkien varvoon. Reseptin näihin ihnaniin palleroihin löysin täältä. Alkuperäisestä reseptistä poiketen tein omista munkeistani minikokoisia, silloinhan niitä voi syödä useamman, eikö? ;)




250 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/3 tl ruokasoodaa
50 g voita
50 g sokeria
150 g maitorahkaa
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa


1 l ruokaöljyä
sirosokeria


Sekoita kaikki taikinan ainekset maitoa lukuunottamatta huolellisesti tasaiseksi. Lisää maitoa vähitellen ja sekoita huolellisesti. Valmis taikina on melko paksua. Annostele massa pursotinpussiin. Leikkaan pussiin suuri aukko, sen koolla voit määritellä valmiiden munkkien koon. Kuumenna öljy pienessä kattilassa n. 170 asteiseksi. Pursota taikinaa kattilaan ja leikkaa siitä keitiösaksilla sopivia paloja. Varo roiskuvaa öljyä. Paista munkeja molemmin puolin n. 3 minuuttia. Nosta valmiit munkit talouspaperilla vuorattuun astiaan. Kierittele hiukan jäähtyneet munkit sirosokerissa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti