8. tammikuuta 2016

Mustikkamarmoroitu juustokakku


Joulun aikaan jääkaappiin oli kulkeutunut useampi rasia rahkaa, jotka nyt on menossa vanhaksi. Tälläkertaa käytin rahkaa jokunen vuosi sitten pirkassa julkaistuun juustokakkuun. Kakku on paistettava juustokakku, jonka pinta marmoroidaan mustikkasoseella. Paistettavat juustokakut on nopea ja vaivaton valmistaa, mutta vaatii kärsivällisyyttä antaa kakun jäähtyä rauhassa. Paistettavat juustokakut on tuhdimpia, kuin hyydytettävät, joten tätä kakkua riittää melko pieni pala kerrallaan.


200 g kaurakeksejä
75 g voita
500 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1½ dl sokeria3 kananmunaa
½ dl maizenaa (maissitärkkelystä)
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua

1 dl mustikoita
¾ rkl sokeria

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Voitele irtopohjavuoka (24cm) ja laita pohjalle leivinpaperi.  Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. 
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan.
Soseuta mustikat sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon sokeri. Lusikoi sosetta laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta vetämällä veitsellä sose laikkujen läpi ympäriinsä.
Paista 175°C n. 50 minuuttia.
Sammuta uuni ja anna kakun jäädä jälkilämpöön jäähtymään n. tunniksi. Nosta sen jälkeen kakku kylmään ja anna jäähtyä täysin ennen vuoan poistamista. Tarjoile kylmänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti