Ostin joku aika sitten kirjakaupan löytönurkasta Kuppikakut kirjan. Kiinnitin huomiota jo ensimmäisellä katselukerralla rocky road kuppikakkujen reseptiin. Nyt kun palasin kirjan pariin ja löysin reseptin jälleen päätin tehdä niitä. Kuppikakku pohjaksi valitsin kuitenkin samasta kirjasta maapähkinävoikuppikakut, joiden taikina maistuua hurmaavalta. En tehnyt myöskään kuorrutusta alkuperäisen rocky road kuppikakun ohjeella vaan sulatin suklaalevyjen jämät ja sekoittelin joukkoon, mitä kaapista sattui löytymään. Sanoisin, että melko onnistunut sovellus, sillä nämä maapähkinänmakuiset muffinit rocky roadin suklaisella kuorrutuksella täynnä herkullisia sattumia on vertaansa vailla. Parasta näisä on se, että jatko jalostaminen on helppoa, samoin kun koko kuppikakkujen valmistuskin. Rocky roadin joukkoon voi laittaa omia lemppareita, tai kaapin aarteita.
Maapähkinämuffinit
n. 12 kpl
30
g voita
112
g fariinisokeria
60
g maapähkinävoita
1
kananmuna
112
g vehnäjauhoja
1
tl leivinjauhetta½ dl rouhittuja suolapähkinöitä
½ dl maitoa
Vaahdota
pehmeä voi, fariinisokeri sekä maapähkinävoi. Lisää muna ja sekoita
huolellisesti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan. Lisää
lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi.
Annostele
taikina paperivuokiin muffinipellille, jätä kohoamisvaraa. Paista 180 asteessa
n. 20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kullanruskeita ja napakoita. Siirrä
muffinit jäähtymään kuorrutteen valmistuksen ajaksi.
Rocky road kuorrutus
n. 200 g suklaata, minulla oli vähän kaikkia, kun kaapissa sattui vajaita levyjä olemaan.
reilu 1dl mini vaahtokarkkeja
n. 1 dl corn flakes muroja
yhteensä n. 3½dl
Sulata suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa. Sekoita joukkoon pähkinät, vaahtokarkit sekä murot. Anna seoksen jähmettyä hetken aikaa. Lusikoi kuorrutusta muffinien päälle, tämä työ vaihe vaatii kärsivällisyyttä, mutta maku palkitsee. Nosta kuppikkakut kylmään jähmettymään ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti