Piparkakut kuuluu jouluun siinä missä kuusi ja joulutortutkin. Olen aina rakastanut raakaa piparitaikinaa ja piparien tuoksua, mutta valmiit piparit eivät niinkään maistu. Näissä ihanissa jouluisissa cookieissa on piparien herkullinen mausteisuus ja cookieiden sitkeä rapeus. Täydellinen yhdistelmä jos minulta kysytään. Cookieiden leivonnassa pääsee myös pipareita helpommalla, sillä taikinaa ei tarvitse kaulita vaan se pyöritellään palloiksi. Kiedo cookiet kauniilla nauhalla tai pakkaa sellofaanipussukkaan ja anna lahjaksi läheisille. Piparkakku cookiet maistuvat ihanilta kuuman glögin parina. Piparintuoksuisia leivontahetkiä! Reseptin löysin täältä. perinteisen piparkakkutaikinan resepti löytyy täältä.
2,4 dl sokeria
180 g pehmeää voita
1 kananmuna
0,6 dl tummaa siirappia
4,8 dl erikoishienoja vehnäjauhoja
4,8 dl erikoishienoja vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa
1 mm muskottipähkinää
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja vaahdota huolellisesti. Lisää siirappi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia, tai yön yli.
Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia palloja ja kierittele ne kidesokerissa. Asettele pallot pellille, jätä reilusti leviämisvaraa. Paista cookieita 175 asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 8-10 minuuttia.
Nosta cookiet ritilälle jäähtymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti