Maisemakahvilan raparperipiirakka on aikoinaan Kotiliedessä julkaistu resepti joka on ilostuttanut kotileipureita vuosien varrella. Piirakka on saavuttanut suuren suosion ja ihan syystäkin, sillä se on todella maukas ja mehevä kokonaisuus. Lisäksi piirakka on melko vaivaton valmistaa, sillä siinä ei tarvitse vaahdottaa mitään. Samaa reseptiä voi soveltaa omenaan ja marjoihin. Ohjeesta tulee uunipellillinen.
Murukerros
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
Pohjataikina
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
Täyte
1 l raparperipaloja
500 g rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Sekoita murukerroksen kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voisula ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Jaa muruseos kahteen kulhoon, toiseen n. 1/3 pintaa varten ja toiseen 2/3 pohjaan. Sekoita pohjataikinaan varattuun muruseokseen keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä pohjataikina uunipellille.
Ripottele pohjan päälle raparperit. Sekoita kulhossa loput täytteen ainekset tasaiseksi massaksi. Levitä rahkaseos raparperien päälle.
Ripottele piirakan pinnalle murukerros. Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Tarjoile esimerkisi vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti