Murotaikinapohja
100 g pehmeää voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte
n. 1 ½ dl omenahilloa
2 dl raparperiä viipaloituna/ 1 iso omena kuutioituna
n. 1 ½ dl valmista vaniljakreemiä
Kauramuru
70 g pehmeää voita
2 ½ dl kaurahiutaleita
3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
Valmista ensin murotaikina. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri tasaiseksi. Lisää muna huolellisesti sekoittaen. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseski. Nosta taikina jähmettymään jääkaappiin 15-20 minuutiksi.
Voitele vuoka kevyesti ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä pohjan päälle omenahillo. Ripottele omenahillon päälle raparperi siivut/ omenakuutiot. Valmista vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä raparperikerroksen päälle.
Sekoita kauramurun ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi ja ripottele piiraan pinnalle.
Paista 175 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes piiraan pinta ja reunat ovat kauniin kullanruskeat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti