Tämä herkullisen mehevä mustikkapiirakka on sukua maisemakahvilan raparperipiirakalle. Raparperin tilalle vaihdoin mustikat ja piimän tilalle kermaviilin. Murukerrokseen lisäsin sitruunaa tuomaan lisämakua ja raikkautta. Piirakka valmistuu helposti, pienellä vaivalla. Ohjeesta valmistuu pellillinen herkullista piirakkaa, joten tarjottavaa riittää suurellekkin joukolle herkuttelijoita. Tämä on hyvä perusresepti mehevälle ja vaivattomasti valmistuvalle piirakalle. Syksyllä tähän voisi käyttää omenaviipaleita ja lisätä kardemummaa tuomaan viimeisen silauksen.
Murukerros------
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
1 sitruunan kuori raastettuna
Pohjataikina
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
Täyte
n. 6 dl mustikoita
500 g rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Sekoita murukerroksen kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voisula ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Jaa muruseos kahteen kulhoon, toiseen n. 1/3 pintaa varten ja toiseen 2/3 pohjaan. Sekoita pohjataikinaan varattuun muruseokseen keskenään sekoitetut kermaviili ja kananmuna. Levitä pohjataikina uunipellille.
Ripottele pohjan päälle mustikat. Sekoita kulhossa loput täytteen ainekset tasaiseksi massaksi. Levitä rahkaseos mustikoiden päälle.
Sekoita muruseoksen joukkoon raastettu sitruunankuori. Ripottele piirakan pinnalle murukerros. Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Tarjoile esimerkisi vaniljajäätelön kanssa.
Just tämmöset mustikkapiirakat on ihan parhaita! ♥
VastaaPoistaNiin minustakin ja miten helppoja tehdä. :)
Poista