20. tammikuuta 2016

Suklaa cookies


Kylmänä pakkaspäivänä teki mieli leipoa jotain oikein hyvää. En ole pitkään aikaan leiponut mitään keksejä, joten päädyin cookiesseihin. Netti on pullollaan erilaisia cookies reseptejä. Halusin löytää ohjeen, jolla tulee pinnalta rapeita ja sisältä pehmeän sitkeitä cookiesseja. Selasin läpi lukuisia ohjeita ja valitsin lopulta tämän. Onnistuin valinnassani, sillä cookiesseistani tuli juuri sellaisia, kuin halusinkin. Rapeita pinnalta ja sisältä sitkeitä. Mielessäni on näihin jo variaatiokin, jota on pakko päästä testaamaan jossakin vaiheessa. Aion sekoittaa taikinan joukkoon valkosuklaata, sekä kuivattuja karpaloita. Myös valkosuklaan ja pistääsipähkinöiden yhdistelmä voisi olla herkullinen.



2,4 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1,2dl pehmeää voita
1,2dl fariinisokeria
¾dl sokeria
½tl vaniljasokeria
1 iso kananmuna
170g suklaata
1,2dl pähkinöitä

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Sekoita jauhot, ruokasooda ja suola keskenään pienessä kulhossa.
Rouhi suklaa ja pähkinät.
Vatkaa pehmeä voi, fariinisokeria, sokeria ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja sekoita huolellisesti.
Lisää jauhoseos joukkoon vähitellen. Lisää joukkoon suklaa- ja pähkinärouhe, sekoita tasaiseksi. 
Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja asettele pellille. Jätä palleroiden väliin reilusti leviämistilaa. Paista 190 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia, kunnes cookiet ovat kauniin kullan ruskeita. Anna keksien jäähtyä pellillä hetken ja siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään. Ritilän päällä jäähtyessä cookiet säilyvät mehevinä.


   Nämä ihanat cookiessit maistuvat parhailta kylmän maidon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti