12. tammikuuta 2016

Helpot ja nopeat Rieskat


Rieskat on äärimmäisen vaivatonta leipää. Näihin maukkaisiin rieskoihin voi sitäpaitsi hyötykäyttää perunamuussin tähteet. Näitä jaksaa malttamatonkin leipuri tehdä, sillä vaivaamista ja kohottelua ei tarvita, vain sekoitus, taputtelu ja uuniin. Rieskat kunnon voilla on maistuvia kaikessa yksinkertaisuudessaan.


2 dl perunasosetta
½ tl suolaa
1 kananmuna
1 1/4 vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja

voita

Sekoita perunasoseen joukkoon suola sekä muna. Sekoita joukkoon jauhot. Taputtele taikinasta pellille jauhotetuin käsin ohuita rieskoja. Pistele rieskat ennen paitoa. Paista 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin pilkullinen. Voitele kuumana voisulalla. Rieskat on parhaimmillaan lämpiminä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti