27. tammikuuta 2016

Karpalo-valkosuklaa cookies




Leivoin vähän aikaa sitten suklaa cookieita. Niitä leipoessani mielessäni pyöri ajatus karpalo- valkosuklaa cookieista. Tänään päätin tuota maku yhdistelmää testata samaan taikinaa, johon viimeksi laitoin tummaa suklaata sekä suolapähkinöitä. Tämä karpalo-valkosuklaa versio on vähintään yhtä herkullinen, kuin perinteisempi suklaa cookie. Suosittelen ehdottomasti testaamaan, jos olet makean ystävä, sillä sitä nämä cookiet ovat valkosuklaan vuoksi. Karpalothan voi vaihtaa rusinoihin, tai vaikka pähkinöihin, jos karpalot ei nappaa.


2,4 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1,2dl pehmeää voita
1,2dl fariinisokeria
¾dl sokeria
½tl vaniljasokeria
1 iso kananmuna
170g valkosuklaata
1,2dl kuivattuja karpaloita


Lämmitä uuni 190 asteeseen. Sekoita jauhot, ruokasooda ja suola keskenään pienessä kulhossa.
Rouhi suklaa.
Vatkaa pehmeä voi, fariinisokeria, sokeria ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja sekoita huolellisesti.
Lisää jauhoseos joukkoon vähitellen. Lisää joukkoon suklaarouhe sekä karpalot, sekoita tasaiseksi. 
Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja asettele pellille. Jätä palleroiden väliin reilusti leviämistilaa. Paista 190 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia, kunnes cookiet ovat kauniin kullan ruskeita. Anna keksien jäähtyä pellillä hetken ja siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään. Ritilän päällä jäähtyessä cookiet säilyvät mehevinä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti