24. tammikuuta 2016

Pienet feta- pinaattipiirakat


Joulun aikaan yliarvioin joulutorttujen kulutuksen, sen vuoksi pakastimessa on vieläkin voitaikinaa. Joulutorttuja ei tee enää mieli, joten päätin käyttää taikinan näihin muffinipellillä paistettuihin feta- pinaattipiirakoihin. Fetajuuston suurena ystävänä pidän näistä kovasti. Mielestäni pinaatti sopii fetajuuston pariksi mainiosti. Kirsikkatomaatti raikastaa kivasti kokonaisuutta. Jos ei pidä fetajuustosta tai pinaatista, niin voihan näitä pieniä piirakoita tehdä ihan millätahansa maulla.



8 lehtitaikinalevyä, tai voitaikinaa


1pss (150 g)  pakastepinaattia

200 g kermaviiliä

3 kananmunaa

pippuria

suolaa
oreganoa
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
100 g fetajuustoa murerusteltuna
16 kirsikkatomaattia
1-2 dl juustoraastetta



Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön. Jaa sulaneet levyt puoliksi ja painele muffinipellin koloihin. Hienonna sipulit. Sekoita kulhossa sulatettu pinaatti, sipuli, valkosipuli, kermaviili sekä mausteet. Murustele fetajuustoa jokaisen taikinakupin pohjalle. Kaada päälle pinaattiseosta. Ripottele jokaiseen kuppiin juustoraastetta ja paina lopuksi pinnalle puolikas kirsikkatomaatti.

Paista piirakoita 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ja ota vasta sitten pois vuoista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti