5. maaliskuuta 2016

Valkosuklaa-limejuustokakku




Valkosuklaa-limejuustokakku on raikas ja täyteläinen. Olen leiponut tätä kakkua monen monta kertaa, siitä on pidetty aina. Raikas ja sopivan kirpsakka limekiille yhdistettynä makeampaan valkosuklaakerrokseen on maukas yhdistelmä. Itse en välitä digestive kekseistä tehdystä pohjasta, joten kokosin kakun vaniljatäytteisitä kaurakekseistä tehdyn pohjan päälle. Ohjeen olen kehitellyt viime vuoden pääsiäispöytään. Ohje on 20cm vuokaan. Jos tarjoat kakkua suuremmalle joukolle voit tehdä kakun 24 cm vuokaan. Tee ohje tuolloin 1½ kertaisena. Ohjeessa on käytetty Sallisen vaniljakreemijauhetta.


Pohja
100 g kaura-vaniljatäytekeksejä
20 g voita 

Täyte kerros
3 liivatelehteä
1½ dl valmista vaniljakreemiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
1 limen mehu
tomusokeria
vaniljasokeria
2 dl kermaa
100 g valkosuklaata

Kiille
1½ liivatelehteä
2 limen mehu
2 dl vettä
tomusokeria
vihreää elintarvikeväriä

30 g valkosuklaata
½ lime

Murskaa keksit tehosekoittimessa, tai muovipussissa kaulinta apuna käyttäen. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat öljyllä ja siivilöi öljyn päälle tomusokeria. Kopauta ylimääräiset tomusokerit pois. Painele pohja tiiviiksi ja tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Valmista vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Vatkaa vaniljakreemi ja tuorejuusto tasaiseksi seokseksi. Mausta seos limen mehulla, sokerilla sekä vaniljasokerilla. Huomioi tuorejuustoseosta maustaessasi valkosuklaan tuoma makeus. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sulata suklaa. Anna suklaasulan jäähtyä hetki ja valuta kermavaahdon joukkoon samalla vatkaten. Sekoita kerma-suklaaseos tuorejuustoseoksen joukkoon. Tarkista maku. Purista liivatteista vesi pois. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja liota liivatteet siihen. Valuta liivatesula ohuena nauhana täytemassan joukkoon samalla huolellisesti vatkaten. Kaada valmist massa keksipohja päälle ja tasoita pinta. Anna kakun jähmettyä kylmässä, kunnes pinta on kiinteä, noin 2 tuntia.

Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita kattilassa limen mehu, vesi sekä sen verran tomusokeria, että liemi on sopivan kirpsakkaa. Ota huomioon täytekerroksen makeus kiillettä maustaessasi. Värjää kiille vihreäksi, kannattaa testata kiilteen väriä matalana kerroksena vaaleassa astiassa. Metallikattilassa kerroksen ollessa paksu väri on vahvempi, kuin vaalean kakun päällä ohuena kerroksena. Kun liivatteet on pehmenneet puserra niistä enin vesi pois. Kiehauta kiille ja liota liivatteet siihen huolella. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa, kunnes kiille on haaleaa. Lusikoi kiille hyytyneen kakun pinnalle varovasti. Anna kakun jähmettyä vähintään 5 tuntia, mutta mielellään yön yli.

Rouhi valkosuklaa. Siirrä puolet suklaasta mikron kestävään kulhoon ja sulata. Valuta suklaasulasta raitoja hyyteneen kakun pinnalle. Leikkaa limestä ohuita siivuja, leikkaa siivut edelleen puoliksi. Astele limesiivut kakun pinnalle. Ripottele lopuksi valkosuklaarouhe.







9 kommenttia:

  1. Jos teen ohjeen 1,5 kertaisena, tuplataanko myös liivatteen määrä? Mitä luulet, voiko tuon tuorejuuston korvata mascarpone-juustolla?

    Näyttää niiiin hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitin toki, että puolitoistakertaistaa liivate, enkä tuplata. Entä mitä on ohjeessasi mainittu vaniljakreemi?

      Poista
    2. Mascarponesta en mene takuuseen, mielestäni kävisi hyvin! Ja itse ainakin tein koko ohjeen 1.5 kertaisena, myös liivatteet. Unohdin tehdä kiilteen edellisenä päivänä niin aamulla sen tein ja laitoin kolme liivatelehteä että kerkiää hyytymään varmasti ;D toivottavasti ei vaikuta makuun tai koostumukseen kauheesti! Ja ihan s-marketista löysin vaniljakreemijauhetta maustehyllyn luota ja se tehdään sit maitoon niin tulee kreemi :) kannattaa vaikka googlata toi vaniljakreemi ni näät millanen paketti! Ja kaveri vinkkas et ole tarkkana et on VANILJA eikä VANILLIINIkreemiä :)

      Poista
  2. Näyttää niin hyvältä ja niin pirteen värinenkin! :) päätin kokeilla tehdä kun sattu juhlatkin sopivasti kohdalle kun ohjetta lueskelin ;D toivottavasti onnistuu :))

    VastaaPoista
  3. Moi! Enpä tiedä, lukeeko omistaja enää blogiaan, mutta kuinka monelle tästä kakusta riittää ko. ohjeella :)

    VastaaPoista
  4. Hei! Tarkoitatko pussissa olevaa vaniljakreemiä(blå band) , vai sallisen vaniljakreemiä joka on kirkkaassa purkissa? :)

    VastaaPoista
  5. Hei laitetaanko tuota valmista vaniljakreemiä 1,5dl? Ettei mitata vaan vaniljakreemijauhetta?

    VastaaPoista
  6. Tämä oli todella hyvää, tein digestivepohjan ja käytin 1,5dl valmista blåbandin kreemiä ja loppu kreemi meni näppärästi mansikkakermakakun väliin :)

    VastaaPoista
  7. Kuinka monelle hengelle tämä on?

    VastaaPoista