17. helmikuuta 2017

Pehmeät perunarieskat


Perunamuusin jämät muuntautuvat hetkessä salonkikelpoisiksi rieskoiksi. Tällä ohjeella valmistuu pellillinen unelmapehmeitä ja maukkaita perunarieskoja. Uunilämpimät perunarieskat eivät kaipaa päälleen mitään täytteitä, pelkkä voitelu riittää. Rieskat säilyttävät herkullisuutensa myös yön yli, jos niitä sattuu jäämään.


n. 5 dl perunamuusia
25 g voita sulatettuna
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 1/4 tl (suolaa Suolan määrä riippuu käyttämäni muusin suolaisuudesta.)

voita

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti tasaiseksi. Vältä turhaa vaivaamista, ettei taikinasta tule liisterimäistä. Painele taikina tasaisesti uunipellille. Käytä jauhoja apuna. Pistele rieskan pinta ennen paistoa. Paista 275 asteisessa uusissa n. 10 minuuttia, kunnes rieskan pinnassa on ruskeita läikkiä. Voitele kuuma rieska voilla ja leikkaa paloiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti