27. joulukuuta 2015

Pipari- kinuskijuustokakku


Rakastan juustokakkuja. Niihin on olemassa loputtomasti erilaisia makuvariaatioita. Tähän herkulliseen joululta maistuvan juustokakkuun tutustuin kanelitytön kakkuparatiisissa. Siltä istumalta tiesin, että meilläkin herkutellaan tuollaisella kakulla jouluna. Kakku todella maistui piparilta ja kinuskinen kuorrutus oli ihana lisä.


Pohja
200 g pipareita
n. 70 g voita

Rypsiöljyä
tomusokeria

Piparitäyte
4 liivatetta
3 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g piparirahkaa
piparkakkumaustetta
tomusokeria
1 tl vaniljasokeria 

Kinuskikiille

2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria


Murskaa piparit esim. pakastepussissa kaulinta apuna käyttäen. Sulata voi ja sekoita joukkoon piparimurut. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat kevyesti öljyllä ja siivilöi päälle tomusokeria. Tämä auttaa kakkua irtoamaan siististi. Painele pipari-voi seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa vaniljatuorejuusto sekä piparirahka. Lisää kermavaahto tuorejuusto-rahkaseokseen. Mausta tomusokerilla, vaniljasokerilla sekä piparkakkumausteella.

Mittaa kattilaan 1 rkl vettä. Kuumenna kunnolla kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen hyvin sekoittaen. Lisää ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi, ei tarvitse keittää. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvan kinuskin sekaan.

Anna kinuskiseoksen jäähtyä huoneenlämmössä haaleaksi välillä sekoitellen ja kaada vasta sitten kakun päälle, ettei kuuma kinuski sulata kakkua.

Anna hyytyä yön yli. Koristele kakku esimerkiksi pipareilla ja kermavaahdolla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti