16. joulukuuta 2015

Piparkakkumuffinit puolukoilla

Selailin viimevuotista Leivotaan lehteä (7/2014) etsiskellen jotakin hyvää jouluista reseptiä. En kerennyt montakaan sivua selaamaan kun huomasin puolukkaiset piparkakkumuffinit. Luin ohjeen läpi ja totesin, etä noita on kokeiltava, ja kyllä kannatti.
Valmiit muffinit maistuu ihanan jouluisilta taikinaan tulevien piparkakkumausteiden vuoksi. Kirpsakat puolukat sopivat täydellisesti joukkoon tuoden samalla raikkautta.
Nämä muffinit eivät ainakaan minulla kohonneet hirveästi, joten vuoat voi laittaa melko täyteen.


150 g pehmeää voita

1 ½ dl ruokosokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
½ tl kardemummaa
½dl kuohukermaa
1 ½ dl pakastepuolukoita

vajaa 1 rkl vehnäjauhoja



Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Lisää joukkoon myös kerma. Sekoita puolukat vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinipellillä oleviin vuokiin. Paista uunin keskitasolla 200°C 15-18 minuuttia.



Alkuperäisessä ohjeessa muffinit oli vielä kuorrutettu tuorejuusto kuorruttuksella. Minulla ei ollut tuorejuustoa käytettävissä niin en kuorrutusta tehnyt. Omasta mielestäni nämä eivät kuorrutusta edes välttämättä kaipaa, mutta laitan kuorrutuksen ohjeen tähän alle jos haluaa tehdä näistä ihanista muffineista näyttävämpiä.

200 g tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
25 g pehmeää voita
1 dl pakastepuolukoita

Sekoita kaikki muut kuorrutteen ainekset keskenään, paitsi puolukat. Vatkaa kuorrute tasaiseksi ja lisää joukkoon puolukat varovasti käännellen. Pursota kuorrutus muffinien päälle ja koristele halutesasi puolukoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti