11. tammikuuta 2016

Rocky road kuppikakut


Ostin joku aika sitten kirjakaupan löytönurkasta Kuppikakut kirjan. Kiinnitin huomiota jo ensimmäisellä katselukerralla rocky road kuppikakkujen reseptiin. Nyt kun palasin kirjan pariin ja löysin reseptin jälleen päätin tehdä niitä. Kuppikakku pohjaksi valitsin kuitenkin samasta kirjasta maapähkinävoikuppikakut, joiden taikina maistuua hurmaavalta. En tehnyt myöskään kuorrutusta alkuperäisen rocky road kuppikakun ohjeella vaan sulatin suklaalevyjen jämät ja sekoittelin joukkoon, mitä kaapista sattui löytymään. Sanoisin, että melko onnistunut sovellus, sillä nämä maapähkinänmakuiset muffinit rocky roadin suklaisella kuorrutuksella täynnä herkullisia sattumia on vertaansa vailla. Parasta näisä on se, että jatko jalostaminen on helppoa, samoin kun koko kuppikakkujen valmistuskin. Rocky roadin joukkoon voi laittaa omia lemppareita, tai kaapin aarteita.


Maapähkinämuffinit n. 12 kpl

30 g voita
112 g fariinisokeria
60 g maapähkinävoita
1 kananmuna
112 g vehnäjauhoja  
 1 tl leivinjauhetta
½ dl rouhittuja suolapähkinöitä
1 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa

Vaahdota pehmeä voi, fariinisokeri sekä maapähkinävoi. Lisää muna ja sekoita huolellisesti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan. Lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi.
Annostele taikina paperivuokiin muffinipellille, jätä kohoamisvaraa. Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kullanruskeita ja napakoita. Siirrä muffinit jäähtymään kuorrutteen valmistuksen ajaksi.

Rocky road kuorrutus

n. 200 g suklaata, minulla oli vähän kaikkia, kun kaapissa sattui vajaita levyjä olemaan.
 reilu 1dl mini vaahtokarkkeja
 reilu 1dl suolapähkinöitä
n. 1 dl corn flakes muroja 
yhteensä n. 3½dl

Sulata suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa. Sekoita joukkoon pähkinät, vaahtokarkit sekä murot. Anna seoksen jähmettyä hetken aikaa. Lusikoi kuorrutusta muffinien päälle, tämä työ vaihe vaatii kärsivällisyyttä, mutta maku palkitsee. Nosta kuppikkakut kylmään jähmettymään ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti