Tämä ihana kostean mehevä luumukakku saa raikastusta appelsiinista sekä sitruunasta. Uunissa rapeaksi paahtuvat mantelilastut viimeistelevät makunautinnon. Idea tuoreiden luumujen käyttämisestä leivontaan tuli, kun kaupareissulla huomasin luumujen olevan syyskuun satokausituotteiden joukossa. Valmis kakku säilyy parhaiten viileässä. Resepti luumukakkuun on kotilieden sivuilta.
1/2 appelsiini
1/2 sitruuna
3 kananmunaa
3 3/4 dl sokeria
225 g voita sulatettuna
200 g ranskankermaa
5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl vaniljasokeria
mantelilastuja
Huuhdo luumut, halkaise ne ja poista kivet. Pese appelsiini ja sitruuna huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää sulatettu voi vähitellen samalla vatkaten. Lisää ranskankerma ja sekoita. Lisää mehut ja kuoriraaste samalla sekoittaen. Sekoita kuivat aineen keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun 24 cm irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Painele pinnalle puolitetut luumut leikkuupinta ylöspäin. Viimeistele kakku mantelilastuilla. Paista 175 asteisessa uunissa n. 60 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen piirakan pinnalle tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti