26. syyskuuta 2018

Pestokierreleipä


Ilmojen viilettyä on alkanut tehdä mieli tuoretta lämmintä leipää. Tälläkertaa leivän joukkoon kietoutui vihreää pestoa tuomaan herkullista makua. Peston mehevöittämä leipä ei täytteitä kaipaa vaan maistuu ihanalta sellaisenaan esimerkiksi keiton seurana. Reseptin pestokierreleipään löysin täältä. Leipävuoan puutteesa kietaisin leivän kranssiksi pellille. Seuraavalla kerralla tekisin yhden ison leivän sijasta kaksi pienempää, jolloin kranssin muoto tulee kauniimmin esille ja leivän koko säilyy sirompana. Jos haluat herkutella tuoreella leivällä esimerkiksi viikonloppu aamuna käytä kylmää vettä ja nosta leipä jääkaappiin kohoamaan yöksi. 




25 g tuorehiivaa
2 1/2 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl juoksevaa hunajaa
n.7 dl jauhoja

n. 1/2 prk pestoa
pinjansiemeniä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset ja osa jauhoista. Jatka jauhojen lisäämistä samalla vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Kohota liinan alla 30 minuuttia.

Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi. Levitä pestoa koko levylle. Kääri taikina tiukaksi rullaksi. Jos teet useamman leivän leikkaa tanko puoliksi. Viillä tanko terävällä veitsellä pituus suunnassa halki, jätä kuitenkin säikeet yhteen n. 2 cm matkalta. Kiedo säikeitä toistensa ympäri ja käännä leipä kranssin muotoon pellille. Kohota leipää n. 30 minuuttia. Voitele leivän pinta vedellä ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti