12. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku 12: LumiukkosoppaJoulukalenterin luukkujen availussa on päästy nyt jo puoliväliin. Tälläkertaa luukusta paljastuu helppo ja nopea joululahja idea, lumiukkosoppa. Lumiukkosopan ideana on pakata purkkiin tai pussiin ainekset, josta lahjan saaja voi valmistaa itselleen herkullisen kaakaon kylmää talvi-iltaa lämmittämään. Vaahtokarkit ja piparminttukeppi tuo pientä luksusta tavalliseen kaakaoon. Lumiukkosopan aineksista valmistuu yksi kupillinen kaakaota. Voit halutessasi laittaa yhteen purkkiin kaakaojauhetta ja toiseen vaahtokarkkeja. Näin sopasta pääsee nauttimaan useampi henkilö. Lisää tällöin mukaan useampia piparminttukeppejä.


Purkki tai pussi
1 rkl juomakaakao jauhetta
½ rkl kaakaojauhetta (tummaa)
vajaa kourallinen vaahtokarkkeja

Sekoita kaakaojauheet keskenään. Tummaa kaakaojauhetta on joukossa taittamassa makeutta, voit tehdä lumiukkosopan myös kokonaan juomakaakaosta. Kaada kaakaojauhe purkin pohjalle. Pudottele päälle vaahtokarkkeja.

Koristele purkki mieleiseksesi. Lumiukkosoppaan on olemassa monenlaisia runoja. Keräsin alle muutamia vaihtoehtoja.
 Liitä lahjan mukaan jokin allaolevista runoista.

"Kun pakkanen ulkona otettaan kiristää, niin lumiukkosoppa taas mieltäsi piristää. Soppa lämmittää ja rentouttaa mieltä, saat näyttää pakkasukolle kieltä."

" Kun pakkanen ulkona otettaan kiristää lumiukkosoppa tää mieltäsi piristää. Ensin kuumaan maitoon tai veteen kaakaosta liemi keittele ja kuivatut lumipallot mukaan heittele. Lopuksi vielä kunnolla lumiukon kävelykepillä sekoittele. Soppa lämmittää ja ilostuttaa mieltä, saat näyttää pakkasukolle kieltä."

" Kaakao mukin pohjalle kaada, näin voit lumiukkosopan alulle saada. Päälle lämmintä maitoa, kohta alat talven tunnelmaa taikoa. Kuivattuja lumipalloja mukaan laita, eiköhän juoma tämä kohta jo maita. Kepillä hiljaa hämmennä vielä ja anna talven tunnelmaan sinut viedä"
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti