23. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku 23: Suolakeksit


Viimeisiä luukkuja viedään. Jouluaaton kynnyksellä joulukalenterista paljastuu pikkusuolaisia, suolakeksejä esimerkiksi juustotarjottimelle tai muuten vain naposteltavaksi. Suolakeksit valmistuvat ajatuksen nopeudella. Ohjeen näihin ihaniin kekseihin löysin täältä.


2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä 
50 g voita
1/2 dl vettä

n. 2 rkl voita
suolaa


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuutioitu voi ja öljy, nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja ota muotilla pieniä keksejä. Pistele keksit haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes keksit ovat saaneet hitusen väriä n. 9-10 minuuttia. Sivele uunituoreet keksit voisulalla ja ripottele päälle hieman suolaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti