20. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku 20: piparkakkutryffelit


Makeiset kuuluvat jouluun. Tällä kertaa joulukalenterista löytyy piparkakkutryffeleitä. Tryffeleiden valmistus käy käden käänteessä vaikkapa jouluviemisiksi.  Voit käyttää tryffeleihin tummaa- tai maitosuklaata, tai molempia. Tryffeleiden ohjeen löysin Pullahiireltä.


300 g suklaata 
1 dl kermaa
2-3 tl piparkakkumaustetta
piparkakkuja
tomusokeria

Mittaa kattilaan suklaa, kerma sekä piparkakkumauste. Kuumenna seos keskilämmöllä, kunnes suklaa on sulanut täysin. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada kulhoon. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Ota jähmettyneestä massasta lusikalla nokareita ja pyörittele palloiksi. Murskaa piparkakut ja kaadakulhoon. Ota toiseen kulhoon tomusokeria. Kierittele tryffelit piparimuruissa tai tomusokerissa. Säilytä valmiit tryffelit viileässä






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti