6. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku 6: Mustikka-valkosuklaamuffinit


Joulukalenterin kuudennesta luukusta paljastuu sinivalkoisia muffineja Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi. Mehevissä mustikkamuffineissa on valkosuklaapaloja, mustikkatahnaa sekä raikas kuorrutus. Muffinien ohje on Dr.Sugarilta, ja mustikkatahnan Kinuskikissalta.




Mustikkamuffinit

140g voita
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
3 dl erikoishienoa vehnäjauhoa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata rouhittuna
200g mustikoita, tuoreena tai pakasteena

 Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
 Lisää joukkoon kädenlämpöinen maito.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi massan joukkoon. Lisää valkosuklaa ja kääntele huolellisesti sekaisin, mutta vältä turhaa vatkaamista.
Kääntele mustikat varovasti joukkoon. Pakastemustikat kannattaa lisätä suoraan pakastimesta, niin ne eivät värjää taikinaa.
Jaa taikina vuokiin. Paista 175 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Mustikkatahna
3 dl mustikoita

1 ½ dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita

Soseuta mustikat ja kaada sose kattilaan. Mittaa kattilaan hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lieden lämpötilaa ja jatka keittämistä, kunnes hilloke sakenee (5-10 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Lisää kuutioitu voi ja vaahdota. Säilytä tahnaa kannellisessa lasipurkissa jääkaapissa. Tahnaa valmistuu tällä ohjeella melko reilu annos. Voit tehdä sitä pienemmän annoksen, jos sille ei ole muuta käyttöä.

Pursota tahnaa terävällä tyllalla muffinien sisälle. Voit myös kovertaa lusikalla kolon muffiniin ja laittaa täytteen siihen.

Kuorrutus
2 dl kermaa
200 g rahkaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
3-4 rkl tomusokeria

1 dl mustikoita 
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma. Sekoita rahka, vaniljakreemijauhe sekä tomusokeri kermajoukkoo. Jaa seos kahteen kulhoon. Soseuta mustikat, lisää sose toiseen kulhoon ja sekoita huolellisesti. Lisää toiseen kulhoon vaniljasokeri. Annostele kuorrutteet tähtityllalla (Wilton M1) varustettuun pussiin siten, että mustikkakuorrute tulee toisellepuolen pussia ja vaniljakuorrute toisella. Näin pursotuksesta tulee kaksivärinen. Aloita pursottaminen keskeltä ja etene spiraalina kohti reunaa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti