19. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku 19: maustekakku


Maustekakku kuuluu ehdottomasti jouluun. Tänään joulukalenterista löytyykin ohje perinteiseen maustekakkuun. Kakku on ihanan mehevä ja mausteinen, niinkuin kuuluukin. Kakun resepti on kaarnasydän ja sammalkranssi- kirjasta.


2 kananmunaa
3 dl sokeria
175 g voita sulatettuna
200 g kermaviiliä
4 1/2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kermaviili ja jäähtynyt voisula keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi-kermaviili seosta taikinaan vuorotellen kuivien aineiden kanssa. Sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakku 175 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Valmis kakku tuntuu kimmoisalta, eikä tikkuun tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista. Maustekakku vain paranee säilytyksen aikana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti