8. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku 8: Tähtipulla


Joulukalenterin luukkuja on availtu nyt jo viikon verran. Kahdeksannesta luukusta paljastuu minikokoisia nutellalla täytettyjä tähtipullia. Parhaillaan nämä pullat ovat kun päälle sipaisee vielä hiukan nutellaa. Korvaamalla nutellan pehmeällä voilla sekä kanelisokerilla saat pullista tähden mallisia kanelipullia


Tähtipullat
nutellaa
kananmuna voiteluun

Valmista pullataikina ohjeen mukaisesti. Kauli taikina ohueksi, n. 0,5 cm paksuksi levyksi. Ota taikinasta pienellä pyöreällä muotilla, tai juomalasilla ympyröitä. Levitä kahdelle ympyrälle nutellaa, pinoa päällekkäin kaksi nutellalla täytettyä ja yksi tyhjä kiekko. Kauli taikinapalat kevyesti yhteen, jolloin pulla ohentuu myös hiukan. Leikkaa pullaan 16 viiltoa, mutta jätä pullan keskikohta ehjäksi. Ota kaksi vierekkäistä säiettä ja kiepauta niitä kolme kierrosta vastakkaisiin suuntiin. Tee samoin kaikille säikeille.


Kohota pullia vedottomassa paikassa liinalla peitettynä 30-45 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja paista 210 asteisessa uunissa 9-11 minuuttia.


Voit leipoa taikinasta myös kaksi suurta tähtipullaa, jaa taikina tuolloin kuuteen osaan ja kaulitse taikinapalat ympyröiksi. Suuria pullia kannatta paistaa hiukan viileämmässä, 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti