18. helmikuuta 2016

Appelsiinitiikerikakku


Tiikerikakku, tuo kaikkien tuntema kahvikakku klassikko on maukas kaikessa yksinkertaisuudessaan. Nyt appelsiini kauden ollessa parhaimmillaan lisäsin taikinaan appelsiinihilloa. Se tuo perinteiseen tiikerikakkuun vaihtelua, mehevyyttä ja raikkautta. Samalla reseptillä voit leipoa myös perinteisen tiikerikakun, jätä appelsiinihillo, sekä lisäjauhot tuolloin pois taikinasta.



Appelsiinihillo (n.1½ dl valmista hilloa, appelsiinin koosta riippuen)

1 appelsiini
1 dl hillosokeria


Pese appelsiinin kuori huolellisesti. Raasta kuori hienoksi raasteeksi. Kuori appelsiini ja paloittele pieniksi paloiksi. Keitä appelsiinin kuorta sekä paloja hillosokerin kanssa n. 10 minuuttia, kunnes hillo paksunee. Kaada hillo laakeaan astiaan jäähtymään. Jos et pidä appelsiinin kuoren mausta voit jättää sen pois hillosta. Säilytä valmis hillo tiiviissä purkissa, tai rasiassa jääkaapissa.

Appelsiinitiikerikakku

200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

3 rkl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta

1 dl appelsiinihilloa
2 rkl vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, vaahdota huolellisesti lisäysten välillä.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon, sekoita tasaiseksi.
Ota ⅓ taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita taikinan joukkoon kaakaojauhe sekä maito.
Sekoita toisen taikinan joukkoon hillo, sekä jauhot.

Voitele ja korppujauhota vuoka huolellisesti. Nostele vuoan pohjalle ⅓ vaaleaa taikinaa ja tasoita. Nostele päälle puolet tummasta taikinasta ja tasoita. Seuraavaksi puolet jäljellä olevasta vaaleasta taikinasta, tasoitus ja loppu tumma taikina. Nostele lopuksi vuokaan loput vaaleasta taikinasta ja tasoita pinta. Painele haarukalla kerrosten läpi, jolloin kakkuun muodostuu kauniita tiikeri raitoja.

Paista kakku uunin alatasossa 175°C n. 50 minuuttia. Kypsä kakku tuntuu kimmoisalta koskettaessa. Voit kokeilla kakun kypsyyttä myös puutikulla, jos tikkuun ei tartu taikinaa kakku on kypsä. Anna kakun seistä hetki vuoassa ennen kumoamista. Kumoa kakku ja nosta jäähtymään ritilälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti