28. helmikuuta 2016

Voisilmäpullat


Voisilmäpullat kuuluu perinteisimpiin pulliin yhdessä korvapuustien kanssa. Mehevä pulla voisilmällä ei voi olla pahaa. Voisilmäpulliin kuuluu laittaa kunnon nokare voita ja päälle reilusti sokeria.

1 annos pullataikinaa
1 kananmuna voiteluun
voita
sokeriaValmista pullataikina ohjen mukaisesti. Jaa levännyt taikina n. 15 palaan. Pyörittele palat pulliksi ja anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Paina pullien keskelle kolo ja voitele pullat kananmunalla. Leikkaa voista kuutioita ja laita jokaisen pullan koloon voipala. Ripottele päälle reilu keko sokeria. Paista voisilmäpullia 210 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Anna pullien seistä hetki ennen tarjoilua, sillä sula voi on kuumaa.4 kommenttia:

 1. Oi ihanuuksia! Tällä ohjeella kokeilen seuraavan kerran kun leivon pullaa. Tulen kertomaan sitten kokemuksia! :) Laskiainen lähestyy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että innostuit reseptistä! Laskiainen on tosiaa ihan kulman takana. Onko suunnitelmissasi ihan perinteiset laskiaispullat vai oletko ajatellut kokeilla vaihteeksi laskiaistötteröitä? :)

   Poista
  2. Perinteinen pulla vie voiton :) Taidokkaita ovat leipomasi laskiaistötteröt!

   Poista
  3. Kiitos! Perinteiset ovat minullekkin ne aidot laskiaispullat. Kaikki muut muotoilut ja täytteet ovat sitten täytettyjä pullia. :)

   Poista