20. helmikuuta 2016

Pullawienerit


Pullawienerit on wienereiden helpompi ja nopeampi vaihtoehto. Vaikka aidoille wienereille nämä eivät vedä vertoja, niin aika herkkua ne ovat.


1 annos pullataikinaa
75 g pehmeää voita
kananmuna voiteluun
vaniljakreemiä
marmeladia
raesokeria
tomusokeria

Valmista pullataikina ohjeen mukaisesti. Kaulitse levännyt taikina jauhotetulla pöydällä suureksi taikinamatoksi (n.45x55cm). Levitä pehmeä voi puolikkaalle taikinasta. Taita taikina kaksinkerroin, voitelematon puoli voidellun päälle. Leikkaa taikinamatto n.1,5 cm nauhoiksi. Venytä nauhaa reilusti ja kieritä se löysälle kierteelle. Taita kierteinen nauha kolmeen osaan. Laita sitten nauhan "hännät" pullan alle.Anna pullien kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Voitele kohonneet pullat. Valmista vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Pursota toiseen koloon vaniljakreemi ja toiseen valitsemasi marmeladi.


Ripottele pullille raesokeria. Paista 210 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, kunnes pullat on kauniin värisiä. Tee vedestä ja tomusokerista paksuhko kuorrutus. Viimeistele pullat pursottamalla niinhin raitoja. Voit pursottaa raidat spritsauspussilla, johon löytyy kuvalliset ohjeet täältä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti