4. joulukuuta 2015

Wiener nougat



Wiener nougat on yksi parhaista joulukonvehdeista, niitä on pakko saada joka vuosi. Suunnittelin jo viime jouluna tekeväni wiener nougattia itse kotona, kun reseptejäkin löytyi paljon. En vain saanut mistään käsiini nougattia, joita näiden herkkujen valmistamiseen tarvitaan. Kesällä huomasin karkkihyllyllä maraboun dubbel nougat patukoita ja wiener nougat palasi mieleeni. Eilen pyörin taas karkkihyllyllä valikoimassa suklaata muuhun käyttöön. Sivusilmällä huomasin dubbel nougatit hyllyllä ja muistin haaveeni wiener nougatin valmistuksesta. Etsin nopeasti käsiini wieder nougat ohjeen ja keräilin tarvittavat ainekset koriin. Nougat patukoiden lisäksi tähän herkkuun tarvitsee tummaa -ja maitosuklaata sekä mantelilastuja ja hieman voita.


Wiener Nougat

4 kpl Dubbel Nougat-patukkaa

100 g maitosuklaata
50 g tummaasuklaata 
1 rkl voita
100 g mantelilastuja

Paahda mantelilastuja kevyesti kuivalla pannulla kokoajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
Pilko nougat ja suklaat mikronkestävään kulhoon, lisää joukkoon voi. Sulata, kunnes suklaat ovat sulaneet kokonaan. Kannattaa sekoitella usein, että seos sulaa tasaisesti eikä pääse palamaan. Lisää sulaan seokseen jäähtyneet mantelilastut. Kaada seos n. 20x20 vuokaan, itse käytin karkkirasiaa. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Paloittele suorakaiteen mallisiksi.





Valmiit wiener nougatit muistuttavat hämmästyttävän paljon aitoja, yhtä nopeasti ne ainakin katoavat parempiin suihin.


1 kommentti: