1. elokuuta 2016

Marja-murokupit


Marjamurokuppi ovat kuin pala kesää, keveä, raikas ja herkullinen. Marjamurokupeissa yhdistyy herkullinen ja rapea murotaikinapohja, suklaa, mustikkamarmeladi, ihannan sileä diplomaattikreemi sekä näin kesällä tuoreet marjat. Leivoksia voi tehdä myös pakastetuista marjoista. Tuolloin leivokset kannattaa kastaa hyytelösokeri kiilteessä, jolloin marjoista irtoava mehu ei pääse valumaan pitkin leivoksia. Nämä leivokset on melko työläitä ja aikaa vieviä valmistaa, mutta kaiken sen vaivan arvoisia. Tutustuin marjamurokuppeihin opiskellessani Leipuri-kondiittoriksi. Koulussa tein näitä leivoksia paljon ja pidin niistä kovasti jo silloin. Ohje on mitoitettu 12 marja-murokupille, aineksia jää jonkin verran yli.Murotaikina
125 g pehmeää voita
90 g sokeria
½ kananmuna
180 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Diplomaattikreemi
2 ½ dl kermaa
125 g valmista vaniljakreemiä

Kääretorttupohja
 (voit tehdä pohjan halutessasi puolikkaalla ohjeella, jolloin sitä ei jää niin paljon yli.)

2 kananmunaa
sokeria tilavuudeltaan saman verran, kuin munia
vehnäjauhoja tilavuudeltaan yhtäpaljon, kuin munia
1 tl leivinjauhetta


n. 80 g maitosuklaata
n. 1 ½ dl mustikkamarmeladia
marjoja


Valmista murokupit. Sekoita voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta murotaikina jääkaappiin jähmettymään tunniksi. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla hieman muffinipellin koloja suurempia ympyröitä. Asettele taikinakiekot muffinipellin koloihin. Pistele pohjat haarukalla. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, kunnes pohjat ovat kauniin värisiä. Anna pohjien jäähtyä ja irroita ne sitten varovasti.

Valmista diplomaattikreemi. Vaahdota kerma. Valmista vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sekoita kreemi kermavaahdon joukkoon. Kaada kreemi pursotinpussiin ja nosta jääkaappiin tekeytymään.

Valmista kääretorttupohja. Riko kananmunat lasiin. Mittaa toiseen samanlaiseen lasiin yhtäpaljon sokeria, kuin munia on. Mittaa kolmanteen lasiin jauhot ja leivinjauhe. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöin joukkoon jauhot ja kääntele tasaiseksi. Levitä taikina uunipellille ohueksi kerrokseksi. Paista 200 asteisessa uunissa n. 9 minuuttia. Kumoa paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään. Ota kääretorttupohjasta pyöreällä muotilla hiukan murokuppien pohjaa pienempiä paloja.

Sulata suklaa usein sekoitellen. Sivele murokuppien sisäpinta suklaalla, käytin tähän pullasutia.
Paina kääretorttupohjasta leikkaamasi palat suklaaseen.


Pursota kääretortun päälle mustikkamarmeladia n. 1 rkl. Pursota marmeladin päälle diplomaattikreemiä niin, että marmeladi ja kääretorttupohja peittyvät. Pidä pussia ylhäällä, kohtisuorassa marmeladiin nähden.


Paina kreemin pintaan marjoja. Jos käytät marja-murokuppeihin pakastettuja marjoja nosta leivokset tässä vaiheessa pakasteeseen jähmettymään. Keitä hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kasta jähmettyneet leivokset kiilteeseen murotaikinan reunaa myöten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti