10. elokuuta 2016

Juustoteeleivät


Juustoteeleivät on maukas ratkaisu iltapalapulmaan. Leivät valmistuvat nopeasti ja pienellä vaivalla. Juusto tuo taikinaan ihanasti mehevyyttä ja makua. Teeleivät on parhaimmillaan vielä paistolämpiminä, sillä niiden kohotusaineena käytetään leivinjauhetta. Pidemmän säilytyksen aikana leivinjauhe alkaa maistumaan läpi. Juustoteeleipien ohje on Herkkuleipurin parhaat-kirjasta. Tällä ohjeella valmistuu kaksi leipästä, jotka jaetaan neljään osaan.



4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g juustoraastetta
1 kananmuna 
2 rkl voita sulatettuna
1 ½ dl vettä tai maitoa

juustoraastetta teelepien pinnalle

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Sekoita kulhossa kuivat aineet sekä juustoraaste. Lisää kananmuna, voi sekä neste. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan. Nosta taikina pellille ja painele jauhotetuin käsin ohuiksi leipäsiksi. Jaa leipäset veitsellä kevyesti neljään osaan, älä leikkaa pohjaan saakka. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista teeleipiä190 asteisessa uunissa  20-25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti