13. elokuuta 2016

Maapähkinä-kaurakeksit


Nämä kaurakeksit on maapähkinävoin ystävien valinta. Kekseissä on maapähkinävoita ja ruskeaa sokeria tuomassa herkullista makua ja vaihtelua. Koostumukseltaan keksit ovat täydellisiä; rapeita pinnalta ja aavistuksen sitkeitä ja pehmeitä sisältä. Kaurahiutaleet tuovat kekseihin mukavasti pureskeltavuutta. Ohjeen näihin herkullisiin pikkuleipiin nappasin Herkkuleipurin parhaat kirjasta. Reseptiin oli merkitty ainemäärät sekä grammoina, että deseinä. Itse käytin grammamääriä, mutta laitoin desimitatkin tähän, niin vaa'attomatkin pääsevät leipomaan. Tällä ohjeella valmistuu reilu 20 pikkuleipää koosta riippuen.


115 g pehmeää voita 
115 g maapähkinävoita
115 g sokeria (n.1,4 dl)
115 g fariinisokeria (n. 1,7 dl)
1 kananmuna
½ tl vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
85 g vehnäjauhoja (1,3 dl)
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
hyppysellinen soodaa
115 g kaurahiutaleita (3,3 dl)

Vaahdota voi ja maapähkinävoi tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon sokerit ja sokoita tasaiseksi. Lisää kananmuna ja vanilja-aromi kokoajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Annostele pellille kekoja lusikalla ja litistä niitä hiukan. Jätä kekojen väliin riittävästi leviämistilaa. Paista keksejä 180 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Anna keksien jäähtyä hetki pellillä ja nosta ne sitten ritilälle jäähtymään.



2 kommenttia:

  1. Mikä ero on reseptin ruokasoodalla ja soodalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokasooda ja sooda ovat sama asia, mutta itse tykkään käyttää tästä kohotusaineesta ruokasooda nimikettä.

      Poista