16. heinäkuuta 2016

Mamman kuningatarpiirakka



 Mamman marjapiirakka on yksi perinteisemmistä ja rakastetuimmista marjapiirakoista. Se olikin ainoa marjapiirakka, jota pienenä söin. Herkullisen ja sopivan ohuen murotaikinapohjan päälle tulee reilusti marjoja, jonka jälkeen piirakka kruuntataan kermaviilitäytteellä. Kermaviilitäyte onkin koko piirakan idea, ja syy siihen, miksi itse tätä piirakkaa rakastan. Piirakka on lisäksi helppo valmistaa. Tein piirakasta tälläkertaa kuningatar version, käyttämällä siihen mustikoiden lisäksi vadelmia. Piirakan voi leipoa tuoreista sekä pakastetuista marjoista. Ohjeen tähän perinteiseen herkkupiirakkaan löysin täältä. Tämä ohje on mitoitettu pyöreään n. 26 cm vuokaan. Saat pellillisen marjapiirakkaa tekemällä ohjeen kaksinkertaisena.


  • Pohja
    100 g voita
    1 dl sokeria
    1 kananmuna
    2 ½ dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta

    Täyte
    1 ½ dl mustikoita
    1 ½ dl vadelmia
    2 dl kermaviiliä
    1 kananmuna
    ½ dl sokeria
    1 tl vaniljasokeria

  • Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineen ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä täyte piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  • Ripottele pohjanpäälle marjat Sekoita kermaviilitäytteen ainekset huolellisesti keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti