14. kesäkuuta 2016

Lakritsimarengit


Marengit on pieniä ja kevyitä kananmunanvalkuaisesta tehtyjä makeita herkkuja.  Näissä marengeissa on lakritsijuurijauhetta antamassa makua. Marenkien valmistus on helppoa, kunhan muistaa muutaman pikkujutun. Puhtaat ja kuivat välineet. Metallinen vatkauskulho on paras tähän tarkoitukseen, sillä muoviseen tahtoo jäädä aina hiukan rasvaa. Valkuaisten joukkoon ei saa mennä keltuaista kananmunien erotteluvaiheessa. Riittävä vatkaus, marenkivaahdon pitää pysyä kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin. Sekä tarpeeksi pitkä kuivatus uunissa. Ohjeesta tulee n. 2-3 peltiä marenkeja, riippuen koosta ja pursotus tiheydestä. Ohjeen marenkeihin nappasin täältä.


5 munanvalkuaista
1 tl valkoviinietikkaa
2,5 dl sokeria 
1 tl vaniljasokeria
4tl jauhettua lakritsijuurta 
1 rkl maissitärkkelystä

Vaahdota valkuaiset ja etikka jämäkäksi valkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen kokoajan samalla vatkaten. Siivilöi joukkoon lakritsijuurijauhe sekä vaniljasokeri ja jatka vaahdottamista, kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja sekoita huolellisesti. Annostele marenkimassa pursotinpussiin, jossa on haluamasi tylla. Minä käytin tätä. Pursota tasakokoisia marenkeja leivinpaperoidulle pellille. Magengit voi pursottaa vieriviereen, sillä ne eivät leviä kuivatuksen aikana. Kuivata marenkeja 100 asteisessa uunissa n. tunti. Valmis marenki on kevyt ja irtoaa pelliltä siististi nostamalla. Marengit säilyvät kauan hyvinä ilmatiiviissä rasiassa kosteudelta suojattuna.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti