21. maaliskuuta 2017

Whoopies


Amerikasta on rantautunut suomeen koko joukko toinen toistaan herkullisempia leivonnaisia. Whoopies-leivokset ovat yksi niistä. Pehmeä, keksin ja leivoksen välimaastoon asettuva herkku voidaan täyttää melkeimpä millä vain. Nämä whoopiet täytin ihan vain valmiiksi maustetulla, notkistetulla tuorejuustolla. Tällä reseptillä whoopieita valmistuu melkoisen paljon, osan voi pakastaa ilman täytyettä. Sieltä on sitten helppo napata ja täyttää tarpeen tullen. Reseptinä käytin tätä Pullahiiren ohjetta.


100 g voita
1 dl sokeria
1 1/2 dl ruokosokeria
1 kananmuna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tll soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl maitoa

kinuski tuorejuustoa
(suklaata koristeluun)
 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekä ruokosokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja vaahdota. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita huolellisesti tasaiseksi.
Pursota taikinasta pellille pieniä kekoja. Ei haittaa, vaikka jää huippuja sillä leivokset laskeutuvat uunissa.
 Paista 200 asteisessa uunissa noin 6 - 8 minuuttia, riippuen whoopieiden koosta. Anna whoopies-pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.
Pursota täyte whoopies-pohjan päälle ja nosta toinen pohja täytteen päälle. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla.



2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos!Onneksi makukin on kohdillaan, eikä vain näytä hyviltä. Aiemmin luulin, etten pidä whoopieista, mutta näihin ihastuin täysin. :)

      Poista