14. maaliskuuta 2017

Mustikkapiirakka rahkatäytteellä



Tämä herkullisen mehevä mustikkapiirakka on sukua maisemakahvilan raparperipiirakalle. Raparperin tilalle vaihdoin mustikat ja piimän tilalle kermaviilin. Murukerrokseen lisäsin sitruunaa tuomaan lisämakua ja raikkautta. Piirakka valmistuu helposti, pienellä vaivalla. Ohjeesta valmistuu pellillinen herkullista piirakkaa, joten tarjottavaa riittää suurellekkin joukolle herkuttelijoita. Tämä on hyvä perusresepti mehevälle ja vaivattomasti valmistuvalle piirakalle. Syksyllä tähän voisi käyttää omenaviipaleita ja lisätä kardemummaa tuomaan viimeisen silauksen. 


Murukerros------
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
1 sitruunan kuori raastettuna

Pohjataikina
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna

Täyte
n. 6 dl mustikoita
500 g rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Sekoita murukerroksen kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voisula ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Jaa muruseos kahteen kulhoon, toiseen n. 1/3 pintaa varten ja toiseen 2/3 pohjaan. Sekoita pohjataikinaan varattuun muruseokseen keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä pohjataikina uunipellille. 
Ripottele pohjan päälle raparperit. Sekoita kulhossa loput täytteen ainekset tasaiseksi massaksi. Levitä rahkaseos raparperien päälle.
Sekoita muruseoksen joukkoon raastettu sitruunankuori. Ripottele piirakan pinnalle murukerros. Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Tarjoile esimerkisi vaniljajäätelön kanssa.



2 kommenttia: