7. toukokuuta 2017

Twix-piirakka



Me kaikki tiedämme twix-patukat. Ihanan rapea keksimäinen pohja ja herkullista toffeetäytettä maitosuklaalla kuorrutettuna. Tämän äärimmäisen herkullisen patukan voi myös leipoa. Lopputulos on täydellinen kokonaisuus eikä kalpene esikuvalleen. Valmis piirakka säilyy parhaiten jääkaapissa, mutta meillä säilyvyys oli kuitenkin melko heikko. Nosta piirakka huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua, jotta toffee pehmenee hiukan. Ohjeen tähän aivan ihastuttavaan herkkuun löysin Kinuskikissalta. Sieltä löytyy myös selkeät vaihekuvat piirakan valmistuksesta.



Pohja: 
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja

Toffeetäyte:
100 g voita
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia
hyppysellinen suolaa

Kuorrute:
120 g maitosuklaata

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuainen ja vatkaa sekaisin. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka huolellisesti. Painele taikina vuoan pohjalle ja n. 1 ½ cm vuoan reunoille. Leikkaa foliosta suikaleita ja painele kiinni piirakan reunoihin. Folio estää reunoja valahtamasta paiston aikana. Paista pohja 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes pohjassa on hiukan väriä. Anna pohjan jäähtyä hetki ja poista foliot ja irroita pohja vuoasta.

Mittaa kaikki toffeetäytteen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keittele miedolla lämmöllä sekoitellen n. 15 minuuttia, kunne seos sakenee ja on 116 asteista. Varo keittämästä toffeeta liian kuumaksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria käytettävissäsi pudota toffeeta kylmään vesilasiin ja kaada vesi pois. Jos saat muovattua toffeesta pehmeän pallon on toffee valmista. Kaada toffee pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään n. tunniksi. 

Sulata suklaa mikrossa pienissä jaksoissa välillä sekoitellen. Kaada suklaasula piirakan päälle ja levitä tasaisesti. Kuvioi piirakan pinta lusikan kuperalla puolella. Nosta piirakka jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa terävällä veitsellä patukoiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti