14. toukokuuta 2017

Bagelit


Olen haaveillut täytetyistä bageleista ties kuinka kauan. Pinnalta rapsakka ja sisältä pehmeä rinkeli täytettynä herkullisilla täytteillä. Vastustamattoman herkullista, ainakin jos minulta kysytään. Nyt sain viimeinkin aikaiseksi leipoa bageleita. Odotus palkittiin, sillä lopputulos oli juuri sitä mitä olin haaveillut. Reseptinä käytin tätä. Bageleita tällä ohjeella valmistuu 15.



 5 dl  vettä
 50 g  hiivaa
 1 ½ rkl  sokeria
 1 ½ tl  suolaa
14 dl  vehnäjauhoja
 ½ dl  rypsiöljyä

3-4 l vettä
2 rkl siirappia
seesaminsiemeniä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri sekä suola ja sekoita. Lisää jauhoja vähitellen samalla vaivaten. Lisää öljyt vaivauksen loppuvaiheessa. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. 45 minuuttia. 

Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Muotoile taikinasta tanko ja jaa 15 yhtäsuureen osaan. Pyöritä pulliksi ja venytä pullien keskelle reilunkokoinen reikä etusormien avulla. Kohota öljytyllä aslustalla. Kiehauta vesi suuressa kattilassa, lisää siirappi ja sekoita. Nostele rinkeleitä kattilaan muutama kerrallaan ja keihauta n. 10 sekunin ajan. Nosta reikäkauhalla pellille ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes rinkeleiden pinta on kauniin kullanruskea.


Bageleiden täytteeksi soveltuvat mm. erilaiset tuorejuustot, leikkeleet, lohi, salaatit, kurkku, tomaatti ym. kasvikset. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan bageleita omilla lempparitäytteillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti