17. huhtikuuta 2016

mustikkakukot



Mustikkakukko on perinteinen suomalainen leivonnainen, jossa maukkaan ruiskuoren sisälle kätkeytyy herkullinen mustikkatäyte. Sen voi leipoa niin tuoreista, kuin pakastemustikoistakin. Mustikkakukko on parhaimmillaan lämpimänä vaniljakastikkeen- tai jäätelön kanssa. Ohjeesta tulee n. 12 pientä mustikkakukkoa. Samalla ohjeella voit leipoa myös yhden suuren mustikkakukon, n.24cm vuokaan. Paista tuolloin 200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Ohje on kotitaloudenkirjastani.


Kuoritaikina
250g voita
1.5 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhjoja
2 tl leivinjauhetta

Mustikkatäyte
4 dl mustikoita
2 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Voitele muffinipellin kolot voilla. Painele jauhotetuin käsin taikina koloihin. Muista säästää osa taikinasta pintaa varten. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja jaa taikinalla vuorattuihin koloihin. Jaa kulhon pohjalle jäävä sokeri kukkoihin. Jaa pintaa varten säästetty taikina yhtämoneen osaan, kuin kukkoja tulee.  Muotoile taikinapalasta jauhotetuin käsin tasapaksu kiekko. Aseta kiekko täytetyn kukon pinnalle ja painele reunoista kiinni. Tee samoin kaikille kukoille. Paista 225 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Anna kukkojen jäähtyä hetki ja pyöräytä irti vuoista. Tarjoile vaniljakiisselin, tai jäätelön kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti